• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Організація харчування

Наказ №349 від 31.12.2021 "Про організацію харчування учнів гімназії у 2022 році"

«Ми – те, що ми їмо», - говорив Гіппократ. У нашій їжі міститься величезна кількість поживних речовин, і всі вони відповідають за певну функцію організму. Від правильного харчування залежить стан здоров’я кожної людини.
За даними ВООЗ, здоров'я дитини на 15% залежить від організації медичної служби, на 25% - від генетичних особливостей і на 60% – від збалансованого харчування.

/Files/images/2021-2022/harchuvannya/IMG_20220215_184014.jpg

Харчування впливає на все, що відбувається в житті та формуванні організму дитини. Це не тільки належний розвиток системи травлення, шлункового тракту, а й нервової, кістково-м‘язової системи та й узагалі всіх життєво важливих органів. Правильний раціон впливає на працездатність дитини, а відтак і на рівень засвоєння корисної інформації.Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.
Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних принципів:
· забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;
· задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;
· дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.

/Files/images/2021-2022/harchuvannya/IMG_20220215_184136.jpg

Адміністрація гімназії сьогодні приділяє велику увагу питанням життя й здоров'я дітей і підлітків, у тому числі – організації раціонального шкільного харчування: воно має бути збалансованим, протягом дня дитина має отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Якщо врахувати, що велику частину часу діти проводять узакладі освіти, то й повноцінно харчуватися вони повинні тут.

/Files/images/2021-2022/harchuvannya/IMG_20220215_184118.jpg

У нашій їдальні виконуються всі санітарно-епідеміологічні вимоги до організації харчування учнів.
Відповідно до вимог, їдальня гімназії має холодильне, технологічне обладнання, кухонний та столовий посуд в достатній кількості, забезпечена інвентарем, мийними та дезінфікуючими засобами.
Їдальня забезпечена якісною водою як питною, так і для приготування їжі. На харчоблоці австрійською організацією Глобаль-2000 встановлений пристрій для проти бактеріальної ультрафільтрації питної води.
Перед входом в приміщення їдальні для миття рук організовано спеціальне місце, обладнане рукомийниками.
У меню школярів систематично включаються страви з м'яса, риби, молока, фрукти й овочі.

/Files/images/2021-2022/harchuvannya/IMG_20220215_184051.jpg

Організовано дієтичне харчування учнів за медичними показниками.
Класними керівниками проводиться позакласна виховна робота з учнями по вихованню культури харчування й відповідальності за своє здоров'я.

Кiлькiсть переглядiв: 1250