• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Організація освітнього простору Нової української школи

Організація освітнього простору Нової української школи

2018-09-18

/Files/photogallery/3787/Слайд1(1).JPG

/Files/photogallery/3787/Слайд1(1).JPG
Галерея "18.09.2018 Організація освітнього простору Нової української школи"

Нова українська школа є унікальним проектом Міністерства освіти і науки України, який виступає основною реформою сучасного освітнього процесу. Основним документом, який регулює організаційний процес НУШ, є «Методичні рекомендації щодо організації освітнього простору Нової української школи (затверджено наказом МОН від 23.03.2018№283)».
Під реформи потрапляють і навчальні класи, до організації яких теж висуваються серйозні вимоги. У навчальному просторі обладнуються тематичні зони, місця для ігор і відпочинку. До всього оснащення прописані конкретні вимоги ергономіки та безпеки, за виконанням яких обіцяють чуйно стежити.
Наказ МОН від 23.03.2018 року № 283 передбачає великий перелік вимог до меблів, якими повинні бути обладнані школи. Це, в першу чергу, ергономічності, безпека, форма і розміри, міцність, вага, колір і естетичність. Не менш важливими виступають принципи зонування класового приміщення. Класна кімната повинна одночасно виступати: ігровою зоною, центром пізнавальної діяльності, центром художньої творчості, дитячою класною бібліотекою, куточком живої природи, центром вчителя.Дидактичне наповнення відіграє не менш важливу роль в освітньому процесі за концепцією Нової української школи. Сучасне дидактичне наповнення, яке передбачається для використання в НУШ, в корені відрізняється від попереднього наповнення. Практика, наочність, креативність у використанні - ось головні постулати сучасної дидактики.


Кiлькiсть переглядiв: 205