• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Виховні години з теми "Мій - біль Чорнобиль"

Виховні години з теми "Мій - біль Чорнобиль"

2018-04-26

/Files/images/2017-2018/novini/aprel/my_-_bl_chornobil/1.jpg


Галерея "26.04.2018 Виховні години з теми "Мій - біль Чорнобиль""

26 квітня у гімназії були проведені виховні години з теми "Мій - біль Чорнобиль" для учнів 1 – 11 класів.

Ви чули, як плаче спустошена Прип'ять,
За скоєний гріх розіп'ята живцем,
Прип'ята до неба, щоб вічності випить,
Щоб вмити від бруду змарніле лице?
Регочуть іони малиновим дзвоном,
Вбиваючи блиск нерозкритих очей,
Ридає вночі божевільна мадонна,
Приймаючи з лона холодних дітей
В бездонність ночей.
І тихо ступає життя у полин,
І лине Чорнобильський дзвін.

Чорно́бильська катастро́фа—техногенна,екологічно-гуманітарнакатастрофа, спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблокуЧорнобильської атомної електростанції, розташованої на територіїУкраїнської РСР, в ніч на26 квітня1986року. Руйнування мало вибуховий характер,реакторбув повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількістьрадіоактивнихречовин. Відбувся радіоактивний викид потужністю в 300Хіросім.

Після аварії на четвертому енергоблоці робота електростанції була припинена через небезпечну радіаційну обстановку. Проте вже в жовтні1986року, після масштабних робіт з дезактивації території і споруди «саркофага», перший та другий енергоблоки були знов уведені в дію, у грудні1987року відновлено роботу третього.

У1991році на другому енергоблоці спалахнула пожежа, і в жовтні цього ж року реактор повністю виведений з експлуатації. У грудні1995року підписано меморандум про взаєморозуміння між Урядом України і урядами країн«великої сімки»і КомісієюЄвропейського Союзу, згідно з яким почалася розробка програми повного закриття станції до2000року.15 грудня2000року назавжди зупинений реактор останнього, третього, енергоблока.

Саркофаг, побудований над четвертим енергоблоком, що вибухнув, поступово руйнується. Небезпека, в разі його обвалення, в основному визначається тим, як багато радіоактивних речовин знаходиться усередині. За офіційними даними, ця цифра досягає 95% від тієї кількості, яка була на момент аварії. Якщо ця оцінка вірна, то руйнування укриття може привести до дуже великих викидів.

Кiлькiсть переглядiв: 134